夏野菜と牛肉のピッツアイオーラ
Pizzaiola with Summer Vegetables and Beef
料理家
有元 葉子
レシピ / 日本語
recipe / EN
材料(4人分)
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牛薄切り肉
200ー250g
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玉ねぎスライス
1個
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ニンニクスライス
1-2かけ
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インゲン
80g
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パプリカ
1個
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生椎茸
4個
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トマトソース
2カップくらい
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モッツァレラチーズ
1-2個
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赤唐辛子みじん切り
1本
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パルミジャーノすり下ろし
適量
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ドライオレガノ、ドライタイム、バジルの葉、塩、胡椒、オリーヴオイル
各適量
作り方
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オーヴンに入れられるフライパンを軽く熱しオリーヴオイルとニンニクを入れて弱火で熱する。ニンニクの香りが立ってきたら玉ねぎを4カ所に分けていれる。
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薄切り牛肉を玉ねぎの上に乗せ軽く塩胡椒をし、野菜、トマトソースを乗せてハーブと唐辛子をふる。同様に牛肉、野菜、トマトソース、 塩胡椒、ドライハーブ、赤唐辛子を2-3段に重ねる。一番上にはトマ トソース、パルミジャーノ、モッツァレラ、ドライハーブをのせる。
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あらかじめ220℃に熱したオーヴンに入れておよそ20分焼く。肉に火が通ったら取り出し、バジルの葉を乗せる。
Ingredients(4 persons)
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200-250g Thinly sliced beef
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1 Onion slices
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1-2 sliced garlic cloves
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80g Green beans
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1 Paprika
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4 Shiitake mushroom
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2 cups Tomato sauce
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1-2 Mozzarella cheese
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1 Chopped red pepper
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Grated Parmigiano
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Dry oregano, dry thyme, basil leaves, salt, pepper, olive oil
Method
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Lightly heat the frying pan, add olive oil and garlic and heat over low heat. When it smells like garlic, add the onions in 4 places.
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Place thinly sliced beef on the onion, season with salt and pepper, top with vegetables and tomato sauce and sprinkle with herbs and pepper. Furthermore, layer 2-3 layers of beef, vegetables, tomato sauce, salt and pepper, dried herbs, and red pepper. Top with tomato sauce, parmigiano, mozzarella and dried herbs.
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Put A in an oven heated to 220℃ and bake for about 20 minutes.When meat is cooked, take it out and put basil leaves on it.
cooking expert’s comment
「ピッツアイオーラはイタリアの家庭料理です。 肉も入りますがこの他にナスやズッキーニなどの夏の野菜をいろいろ入れると美味しいです。 大人も子供も大好きなピザの味、手軽な料理で夏の野菜がたっぷり食べられるのがいいところです。 ピッツアのような味なのでこの名前がついたとか。」