ふわふわ お好み焼き
Fluffy okonomiyaki
La Cime
高田 裕介 シェフ
レシピ / 日本語
recipe / EN
材料(1人分)
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長芋(摺り下ろし)
170g
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出汁
40g
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全卵
1個
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小麦粉
45g
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出汁パウダー
2g
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干し海老
3g
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紅生姜
10g
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天かす
10g
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薄口醤油
7g
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キャベツ
1/4個(180g)
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豚バラスライス
100g
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サラダオイル
大さじ1
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青のり、鰹節、ソース、マヨネーズ
作り方
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ボールに出汁と摺下ろした長芋を混ぜ合わせる。
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全卵、小麦粉、出汁パウダー、干し海老、紅生姜、天かす、薄口醤油、キャベツを混ぜ合わせる。
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フライパンを熱し、サラダオイルを入れ火から外し豚バラ肉をのせ次に②を流す。
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中火で焼き一度蓋をする。次に180℃に温めたオーブンで25分蒸し焼きにする。
オーブンから取り出し、再び火にかけ下の面の美味しそうな焼き色が確認できたらヘラで返す。 -
反面も焼き色がついたら弱火にして、ソース、マヨネーズ、青のり、カツオ節をかけてフライパンのままサーブする。
Ingredients(1 persons)
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170g long yam
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40g soup stock
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1 whole egg
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45g flour
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2g dashi powder
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3g dried shrimp
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10g pickled red ginger
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10g Tenkasu (deep fried flour from the left overs of cooked tempura)
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7g light soy sauce
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180g cabbage 1/4
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100g sliced pork
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1 tbsp vegetable oil
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green dried seaweed, bonito flakes, sauce, mayonnaise.
Method
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Mix the soup stock and long yam (grated) into a bowl.
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Add eggs, flour, dashi powder, dried shrimp, pickled red ginger, tenkasu, light soy sauce, and cabbage and mix.
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Heat a pan and add the vegetable oil. Remove from heat, add the sliced pork. Then pour (2) into the pan, covering the pork.
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Bake shortly with medium heat. Cover and transfer into an oven (preheated to 180℃) and bake for 25 minutes.
Remove from oven and reheat. When the bottom surface has a nice brown color, flip it with a spatula. -
After the other side is browned, turn down the heat. Season with sauce, mayonnaise, green dried seaweed, and bonito flakes. Serve in the pan.
chef’s comment
蒸し焼きにしたお好み焼きはヘラで押さえつけないでください。ふんわりしたお好み焼きが出来上がります。