トマトとモッツアレラチーズのニョッキ
Gnocchi with tomato sauce and mozzarella
Carmine Amarante シェフ
レシピ / 日本語
recipe / EN
材料(4人分)
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じゃがいも
1kg
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小麦粉
400g
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卵
1個
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トマトピュレ
500g
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ミニトマト
300g
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にんにく
1片
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モッツァレラ
250g
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パルメザンチーズ
70g
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バジル、塩、エクストラバージンオリーブオイル
作り方
トマトとモッツアレラチーズのニョッキ
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ジャガイモをオーブンまたは沸騰したお湯で30〜40分加熱する。
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ジャガイモの皮をむき、マッシャーでつぶす。
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小麦粉を入れて手で混ぜる。卵と塩を混ぜ加え、小麦粉が湿って滑らかな感触になるまでしっかりこねる。
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10分ほど休ませ、手で生地を少し取り出す。手のひらで生地を転がし、ロープ状にする。
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ロープ状の生地をスケッパーでニョッキの大きさに切る。
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ニョッキを沸騰したお湯で3分間ゆでる。
トマトソース
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フライパンにオリーブオイルを注ぎ、香りづけにニンニクを入れる。トマトピュレを入れ、20分炒める。
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別のフライパンにも同様、オリーブオイルを注ぎ、香りづけにニンニクを入れる。半分にカットしたミニトマトを10分間炒め、ハンドミキサーですり混ぜる。ソースをストレーナーでこす。
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2つのトマトソースを混ぜ、20分煮込む。
仕上げ
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ゆでたニョッキをトマトソースと絡め、耐熱皿に盛り付けていく。モッツアレラ、パルメザンチーズ、バジルをのせ、170℃のオーブンで15分調理する。
Ingredients(4 persons)
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1kg red potatoes
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400g flour
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1 egg
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500g tomato sauce
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300g tomatoes
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1 piece garlic
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250g mozzarella
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70g parmesan cheese
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Basilica, salt and extra virgin olive oil up to taste
Method
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Cook the potatoes in the oven or in boiled water for 30-40 min.
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Peel the potatoes and press them with the masher.
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Add the flour to ②, and mix it with your hands. Add the egg and salt and mix again until the dough is moist and gets a smooth texture.
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Let it rest for 10 minutes and remove a bit of dough with your hands. With the palm of your hands, roll the dough piece on a floured surface into a rope.
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With a scraper, cut the rope into gnocchi.
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Put your gnocchi in boiling water for 3 min.
Homemade gnocchi
Tomato sauce
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Heat olive oil in the pan, and fry the garlic. Add tomato sauce into the pan and simmer 20 min.
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In another pan, heat olive oil and fry the garlic with cherry tomatoes for 10 min. Then mix it with a mixer and strains the sauce with a strainer.
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Combine both tomato preparations with a spoon, cook for another 20 min.
Finishing
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Mix the homemade gnocchi with the tomato sauce and put it in a container to be cooked in the oven: Place mozzarella, parmesan, and basil on top and cook it with 170℃ for 15 min. Enjoy it!