チキンのマッシュルームクリームチーズソース

 Chicken with mushroom cream cheese sauce

料理家

杉山 絵美

調理時間:7分

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レシピ / 日本語

recipe / EN

  • 材料(2人分)

    • 鶏胸肉

      1切れ(250g)

    • クリームチーズ

      100g

    • マッシュルーム ※エリンギやえのきでも可

      10個

    • 小麦粉

      適量

    • オリーブオイル

      適量

    • 黒コショウ

      適量

    作り方

    1. フライパンを中火で温める。温めている間に、鶏むね肉を半分に開くように切り2枚にし、両面に小麦粉を軽くまぶす。
      フライパンにオリーブ油を入れ、鶏むね肉を焼く。(※目安として片面2分ずつ)鶏むね肉の両面に軽く焦げ目がついたら、フライパンに蓋をする。

    2. マッシュルームをさっと水洗いし、スライスする。フライパンを熱しオリーブオイルを入れ、マッシュルームを炒める。
      火が通り、半分ほどの大きさにしんなりしてきたら、クリームチーズを加えて溶かす。チーズが溶けて、マッシュルームと程よく絡まったら火を止めて塩を少し加えて味を整える。
      (※予め常温にしておくと溶けやすい。溶けにくい場合はお水を大匙1杯ほど加える。)

    3. 鶏むね肉をフライ返しなどで押して、弾力がでてきたら焼き上がり。お皿に盛り付けて上からマッシュルームのクリームチーズソースをかける。お好みで黒コショウをかけて完成。

  • Ingredients(2 persons)

    • 1 chicken breast (250g)

    • 100g cream cheese

    • 10 mushrooms *either eringi or enoki

    • flour

    • olive oil

    • black pepper

    Method

    1. Heat the frying pan over medium heat. While warming, cut the chicken breast into two halves and lightly sprinkle the flour on both sides. Add olive oil to a frying pan and grill the chicken breast. (* Every 2 minutes on each side) When the chicken breast is lightly browned, cover the frying pan.

    2. Wash the mushrooms with water and slice them. Heat the frying pan, add olive oil and fry the mushrooms. When the mushrooms are cooked and become half the size, add cream cheese and melt. After the cream cheese melts and mixes with the mushrooms, turn off the heat and add a little salt to adjust the taste. (* Cream cheese will dissolve easily if it is left at room temperature beforehand. If it does not dissolve well, add about 1 tbsp of water.)

    3. It’s completed, when you press the chicken breast with the back side of your spatula, and you feel a springy texture. Serve on a plate with the mushroom cream cheese sauce from above. Add black pepper to taste, if you like.

  • 料理家

    杉山 絵美

    ライフスタイルプランナー

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